Hoera, ik sta in de file!

Lieve vriendin,

Vroeger kon het niet snel genoeg gaan. Waar ik ook naartoe moest rijden, gas erop en gaan met die kleine zwarte bolide van mij. Maar tegenwoordig mag de reis urenlang duren. “Hoezo?”, denk je zeker, wat een gek mens. Je hebt gelijk, ik ben zeker een beetje gek. Op dit moment erg gek op….PODCASTS. Inmiddels meet ik de afstanden niet in kilometers. Nee, ik kijk nu hoeveel podcasts ik kan beluisteren tijdens mijn reistijd. Veendam – Stuttgart: 5 podcasts. Veendam –Groningen: 1 podcast

MISTER MINDSET

Hoe mijn liefde voor podcasts begon? Drie jaar geleden maakte ik kennis met de eerste podcast van Michael Pilarzcyk. Jij als Nederlander kent hem zeker nog als radio DJ. Nou kun je wat dan ook vinden van hem, maar zijn stem alleen vind ik heerlijk. Donker en rustig, gewoon fijn om naar te luisteren. En wat hij vertelt over “leef je mooiste leven” en een positieve mindset, zijn echte eyeopeners voor mij geweest. In een tijd waar ik niet happy was met mezelf, mijn relatie ook niet het beste in mij naar boven haalde, ik me niet energiek en fit voelde, kwam hij op het juiste tijdstip in mijn leven. Klinkt best wel een beetje dramatisch maar ja je kent mij, ik ben ook een DramaQueen 😉

Tijdens mijn zomervakantie in 2016 ontdekte ik dus de kracht van de podcast: in de zon, liggend op mijn ligbedje langs het zwembad, mijn geliefde bergen om me heen, ”dopjes” in het oor, luisterend naar Michaels wijze woorden. Toen drong het echt tot me door: “Ik leef NU! Het is tijd om mijn mooiste leven te leven”

POSITIVE MINDSET

Mijn negatieve gedachten over mezelf, mijn twijfels en onzekerheden maakten mijn mindset tot die tijd zeker niet positief. Ik was op zoek naar mezelf, op zoek naar mijn echte IK. De podcasts hebben mij geïnspireerd om mijn leven om te gooien. Niet meteen, maar step by step heb ik geleerd om van mezelf te houden, mezelf een ander, een positief verhaal te vertellen waardoor ik in de zomer van 2017 in staat was de stap naar mijn vrijheid en mijn eigen weg te kiezen. Maar lieverd, natuurlijk niet iedereen die naar deze podcast luistert moet gelijk gaan scheiden….wees niet bang. 😉

PODCAST APP

Inmiddels heb ik nog veel meer interessante podcasts ontdekt. Ze inspireren me, nodigen me uit om na te denken, geven me moed en energie en brengen mij letterlijk in beweging. Ik ga nu zelfs graag wandelen! Heerlijk in de natuur zuurstof tanken, bewegen en daarbij nog aan mijn persoonlijke ontwikkeling werken. Hoe cool is dat!

Kijk eens op de podcast app, daar vind je zeker iets wat jou persoonlijk aanspreekt en je interesse wekt. Er is van alles te vinden over lifestyle, voeding en gezondheid, over business en sport en misschien zelfs over kantklossen. Heerlijk om urenlang ernaar te kunnen luisteren……

“Bestemming bereikt” hoor ik Evi van de navigatie zeggen.
Neeee, denk ik meteen: ik ben nog niet klaar met luisteren!


Zorg goed voor jezelf, hou van jezelf, ik hou van jou!

Liefs, Margit