Scrollend mijn nieuwe levensjaar in…

Lieve vriendin,

Ik ben jarig. Nog 365 dagen en dan passeer ook ik de magische grens van 50. Maar ik heb nog een jaar voor me totdat het zover is. Een heel jaar! Ik heb het gevoel alsof ik de afgelopen 49 jaar steeds aan het groeien ben geweest, als een klein kind alles nog moest ontdekken. Mijn hoofd heb ik tig keer gestoten, maar elke keer ben ik er sterker en wijzer van geworden. Het komende jaar ga ik op onderzoek uit. Wat ik nog wil doen met de rest van mijn leven. Met de komende 50 jaar. 😉

Vandaag staat genieten op het programma. Ik ben op het prachtige Duitse eiland Borkum. Voor het eerst sinds 20 jaar ben ik op mijn verjaardag in Duitsland. Weliswaar niet in Stuttgart of in de bergen, maar toch in mijn geboorteland. Dit voelt echt bijzonder. Heel dicht bij mezelf, een dag puur voor mezelf, een cadeautje voor mezelf.

Automatisch pak ik mijn telefoon

Ik zit op een terrasje, uitkijkend over het strand, kopje koffie erbij en natuurlijk mag een stukje taart niet ontbreken. Automatisch pak ik mijn telefoon. Even een foto om dit mooie plaatje vast te leggen maar voordat ik het door heb zit ik alweer te scrollen en bevind ik me in een split second midden in de wondere wereld van social media, ver weg van het hier en nu.

Eén voor één komen ze langs. De successen van iedereen. De fantastische dingen die iedereen beleeft. Alles lukt. De grootste stappen worden gezet en gigantische plannen uitgevoerd. Zomaar, als vanzelfsprekend.

Ik scrol omhoog. Foto’s van huizen en interieurs die ik vroeger alleen in het VT Wonen magazine tegenkwam. Tegenwoordig wonen er echte mensen in. Altijd stralend en gelukkig, op en top gekleed, goed zittend haar en natuurlijk prachtig opgemaakt. Verse bloemen sieren de tafel en op het bureau ligt de nieuwste laptop, naast op elkaar afgestemde accessoires en notitieboeken. Ik scrol verder.

Ah, daar komen ze, de recepten. Het lijkt erop dat iedereen inmiddels een Michelinster heeft. De prachtigste gerechten komen langs op mijn scherm. Vers, zelfgemaakt, gezond. Zulke plaatjes zag ik voorheen alleen maar in Jamie Olivers kookboeken. Inmiddels maakt Truus uit Valthermond net zulke mooie foto’s van haar wulpse gerechten.

En ik?

Als ik een gerecht maak , dan heeft deze nooit sprankelende kleuren en ziet het tafereel er ook nooit zo mooi uit, dat ik het meteen zou kunnen posten. Als ik kook is het meestal ’s avonds en volgens mijn wijze dochter is de belichting dan ook te slecht om de juiste foto te maken. Misschien moet ik om 7 uur ’s morgens gaan staan koken? Voor het ideale daglicht.

Maar in plaats van ’s ochtends koken zit ik te scrollen. Al die mooie plaatjes, foto’s en berichten van super succesvolle mensen. Ben ik jaloers? Ja, ik geef het eerlijk toe. Ik ben jaloers. Maar ook teleurgesteld, in mezelf. Waarom lukt het iedereen en mij niet? Ik wil zo graag een succesvolle Influencer zijn die haar missie online verspreidt. Die dagelijks haar leven post op social media, die ’s morgens wakker wordt met een stralend gezicht, haar in de plooi en meteen de camera aanzet en …

STOP!!!

Wil ik dit echt? Word ik hier gelukkig van? Misschien zijn dit vandaag precies de juiste vragen: Waar word ik echt blij van? Waar krijg ik energie van?

Ik krijg energie wanneer jij er bent. Als we samen kletsen, naar elkaar luisteren, elkaar welgemeende tips geven en aandacht hebben voor elkaar. Elkaar vertrouwen en waarderen. Elkaar spiegelen en verder brengen op het levenspad. Zonder make-up, in joggingpak, alles mag. Samen op weg….

Ik met jou en jij met mij.

Voor mij ben je al het perfecte plaatje, met of zonder goede belichting, precies goed zoals je bent. Ik scrol niet verder, ik klik erop en stuur je een hartje. Van harte!

Vandaag is het begin van mijn nieuwe levensjaar en ik weet wat ik wil: houden van mezelf. Met alle kronkeltjes en rimpels, met een kilo meer of minder, met een lach en een traan, hier en nu!

Zorg goed voor jezelf…hou van jezelf….ik hou van jou!

Liefs, Margit